Lautof » Specials » Telen
Gun iedereen je lach, ook je grootste vijand

Het zelf kweken/telen van aardappelen, groente en fruit

Het zelf kweken/telen van aardappelen, groente en fruit Groente en fruit uit eien tuin is vele malen lekkerder als groente en fruit die je in de supermarkt of groente man koopt. Deze special gaat dan ook over het zelf kweken of telen van aardappelen, groente en fruit.

Waarom zelf groente en fruit telen

De hoofdreden dat de smaak van zelf gekweekte aardappelen, groente en fruit, vaak vele malen lekkerder is dan het gekochte eten is dat er weinig tot geen bestrijdingsmiddelen wordt gebruikt. Er wordt eigenlijk biologisch geteeld. Deze special zal langzamerhand steeds verder uitgebreid worden met meer soorten groentes en fruit.

Makkelijk beginnen

Als je geen ervaring hebt met zelf groente of fruit te telen, begin dan makkelijk met bijvoorbeeld aardbeien. Als het goed gaat en je hebt er plezier in kun je je het jaar er op iets moeilijker doen zoals tomaten telen.

Eigenlijk is geen enkel gewas moeilijk om te telen. Mooi weer water en voedingsstoffen doen eigenlijk het meeste werk. Maar er zijn ook gewassen die meer intensief zijn om te telen. Druiven bijvoorbeeld vergen wat meer onderhoud, maar ook veel ruimte. En kool bijvoorbeeld moet je goed beschermen tegen vraatzuchtige konijnen.

Bedenk dus eerst goed welk gewas je wilt telen en hoeveel tijd en inspanning je er voor over hebt om succesvol te oogsten.

Veel plezier met telen en vast eet smakelijk!

Het kweken van wortelen

Niets is zo lekker en gezond als uit je eigen tuin te eten. En dan helemaal een heerlijke onbespoten oranje wortel. Of wordt het toch een andere kleur wortel?! En het is helemaal niet moeilijk om zelf…
Het kweken van aardbeien

Het kweken van aardbeien

Aardbeien zijn een van de bekendste soorten zomerfruit. Ze zijn zacht en zoet, en op grote schaal toepasbaar voor heerlijke recepten. Maar wist je dat aardbeien heel makkelijk zelf te kweken zijn? Het…
Het kweken van tomaten

Het kweken van tomaten

Wie vind nou zo een mooie sappige tomaat nou niet lekker! Tomaten uit de winkel smaken meestal erg waterig, niet lekker dus. Maar lekkere tomaten zijn heel makkelijk zelf te kweken. De kweek van tomat…
Aardappelen telen

Aardappelen telen

Iedereen kan aardappelen telen. Als je er maar niet te veel in een keer gaat telen. Aardappelen zijn leuk en makkelijk om te telen. Natuurlijk moet je er wel de ruimte voor hebben, want aardappelen ne…
Gepubliceerd door Lautof op 29-10-2009, laatst gewijzigd op 13-06-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!